KUZU GöBEğI MANTAR TOHUMU HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

kuzu göbeği mantar tohumu Hakkında Gerçekler Açığa

kuzu göbeği mantar tohumu Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

 Bu medarımaişetlemde 10 kilo kompost kullanılacaksa en zait 500 gram dolayı mantar tohumu işletmek makul olacaktır. Bu karışımın hazırlanmasının arkası sıra ise mantarların yetişmesi muhtevain isabetli kucakın sağlamlanması gerekmektedir.

Makul vasat: İstiridye mantarı yetiştirme dünyaı, çoğunlukla kuru saman, kepek veya hasır kullanılarak hazırlanır. Malzemelerin sterilize edilmesi gerekir.

Bu nedenle, bu bilgilere dayanarak mantar toplamayın, katıksız ortamda mantarlar birbirlerine benzetilebilir ve zehirli olanları ayırt etmek zorla kabil bu yüzden spesiyalist eşhas toplamalıdır..

Mantarlar doprakta yetişmezler sair bitkiler üzere fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere dokunan olarak doğada kocaç diplerinde yetişirler.

mantarın beslenmesi başka bitkilerden çok değişikdır. Mantarlar kendileri muhtevain vacip azık maddelerini bulunduğu ortamdan apiko olarak getirmek zorundadırlar.

Bu mantarı tadan gurmeler, şefler kuzu göbeği mantarının dünyanın en leziz etinden da lezzetli bulunduğunu belirtiyor. Bu derece lezzetli, sağlamlıklı ve yetiştirmesi amelî olan bir mantarı tohum olarak size sunmamak olmazdı. Kuzu göbeği mantarı tohumu ile sizler bile kendi mantarınızı örgensel halde yetiştirebilir, bu işçilikin ticaretini yapabilirsiniz. Kuzu Göbeği Mantarı Ne Yetiştirilir? here Kuzu göbeği mantar tohumu satın aldıktan sonra az buçuk geniş bir saksıya evet da bahçeye elden ilk teşrin yapabilirsiniz. şayet bir bahçeye ekecekseniz bir ağaç gölgesine ekebilirsiniz. Saksıya ekecekseniz ise toprağı azıcık hazırlamakta kâr var. Şöyle ki

Hararet ve zaman: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekmeye karar verdiğinizde alev ve mevsime de özen göstermeniz gerekiyor tabii. Bu tür mantarlar dâhilin umumi olarak önerilen hararet 15 ila 20 santigrat dereceler arası.

şayet bulunduğunuz nahiye soğuksa evet da çok sıcaksa bu sıcaklığa geleceği mevsimi mutlaka beklemeniz gerekiyor. Ülkemiz sinein genel ekim mevsimı olarak önerilen ise hazan ayları ya da yaz sonu oluyor, aklınızda bulunsun.

Mantarın beslenmesi için mukteza olan hava; çeşitli uzvi maddelerin ayrıştırılması ve bazı besin elemanlarının eklenmesi sonucu elde edilir. Bu özel şekilde hazırlanan ortama mantar yetiştiriciliğinde “Kompost” denilmektedir

Mantarlar toprakta yetişmezler gayrı bitkiler gibi fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere değen olarak doğada kocaç diplerinde yetişirler.

Metilbromid ile yada kaynak taşı ile kompostun dezenfeksiyonu gestaltlırken özen edilecek bekçi ambiyans sıcaklığının 20°C dolayında olmasıdır. Daha az sıcaklıklarda metilbromid buharlaşmadığından dezenfeksiyon çarpıcı olmaz.

Islatma aksiyonlemi böylece samanın nem nicelikının % 75 yöreına getirilmesi esenlanır. Saman yerinde neme ulaştıktan sonra kaba yığın konstrüksiyonlması ustalıklemine mebdelanır.

Kalitelitohumları emeğinizle birleştirerek ülkemizde değerli değerinde ikrar edilenşahane kuzu göbeği mantarları yetiştirebilirsiniz.

Bilirkişi Desteği: Deneyimli bahçıvanlardan oluşan ekibimiz referans vermek ve endişelerinizi izale etmek karınin her saat hazırdır.

Report this page